Lørdag var vi alle til ghanesisk bryllup hos en som vi ikke helt kan finde ud af hvordan Anthony kender.
Selve ceremonien, fandt sted i en kæmpe kirke med liveband, en masse dans og et utal af præster der alle skulle velsigne brudeparret. Festen bagefter var på taget af et hotel, men vi var kun lige med til at spise og så ville anthony hjem. Det var en meget sjov lille oplevelse med det bryllup, men ikke noget som er værd at skrive en længere roman om.
Idag, skulle Trine F, Rie og jeg ud og se et søskende selskab til CAS, der hedder Street Girls Aid, som er en slags børnehave/ vuggestue for gadebørn. Tre andre studerende hernede, Pernille, Dorthe og Kathrine, arbejder der i forvejen, så vi fulgtes med dem derud. Selve stedet er vel nogenlunde på størrelse med en almindelig dansk institution for vuggestue-/børnehavebørn og med omkring det samme antal "pædagoger", men der var så til gengæld omkring 100 børn -flest i 1,5-3 års alderen. Det koster 0,80 cedi om dagen at få sit barn barn passet der, så det er kun gadebørn som har forældre (der jo så for det meste selv er gadebørn) som kan blive passet der. Der var ingen organiserede aktiviteter med børnene og pædagogerne rørte ikke en finger, men sad bare på deres f... måse og gloede.
Der var et enormt højt støjniveau fordi der var så mange børn der skreg og græd. Det var enormt stressende, oveni alle de børn der bare hungrede efter opmærksomhed og kontakt og både Rie, Trine F og jeg, sad nærmest med børn på armene fra vi kom til vi gik. De fik ingen formiddagslur, så flere af dem, faldt omkuld i armene på os, og nogle græd sig selv i søvn. De var enomt beskidte og lugtede ret fælt, fordi de kun bliver skiftet én gang om dagen, og der bliver de vel at mærke kun skiftet hvis de har skidt. Alligevel, var de fuldstændigt, uimodståeligt dejlige og det var SÅ skønt at kunne drage en masse omsorg, for nogle der virkeligt trængte til det.
Ingen af "pædagogerne" tog sig af at børnene, skreg, græd og drillede hinanden, så der var rigeligt at tage sig til for os andre. Især to af drengene havde grædt fuldstændigt utrøsteligt, både om formiddagen og eftermiddagen, heldigvis lidt på skift. Den ene af dem, gad godt komme hen til folk, men var ikke til at trøste. Den anden, ville slet ikke have kontakt med nogen, og hvis han endelig kom hen til en voksen, sad han der i 30 sekunder og gik så videre igen. På et tidspunkt kom ham der godt ville i kontakt, hen til mig og satte sig på mit skød og græd og græd og græd. Jeg gav mig til at ae ham på ryggen, mens jeg hviskede ham i øret og jeg kunne se at han var opmærksom på mig og gråden tog en anelse af . Jeg gav til at hviske børnesange i stedet og efter ganske kort tid holdt han helt op med at græde, men sad bare og lyttede, indtil han faldt i søvn i armene på mig. Efter ikke så længe, kom en pædagog og flåede ham ud af armene på mig og lagde ham på en sivmåtte, men han nåede højst at ligge der i 10 min., hvorefter han kom grædende ud til mig og jeg kunne synge ham i søvn igen. Endnu engang blev han lagt ind på en sivmåtte og endnu engang kom han grædende ud.
Senere fik jeg ham den anden, der græd meget, hen til mig og prøvede også at hviske ham i øret og synge børnesange. Nok, faldt han ikke i søvn, men han stoppede med at græde og blev siddende et stykke tid. Det lykkedes mig to gange mere at få ham til at stoppe med at græde og da vi skulle hjem, stod han henne i nærheden af mig, og da pædagogen så ville gå hen og tage ham, begyndte han at græde og gemte sig bag mig.
Jeg syns det er enormt tankevækkende at man kan komme som vildt fremmed og være der en dag og så have en bedre kontakt til børnene end deres daglige "omsorgspersoner" og jeg tvivler på at disse børn går en lysere fremtid i møde end deres forældre.
Selvom det var godt at opleve, er jeg alligevel lidt glad for at jeg er kommet på CAS, da jeg tror det ville være enormt psykisk udmattende at være på street girls aid.. Bliver vi tvunget til at forlade CAS, vil jeg dog hellere på street girls aid, end på Hopeland.