Velkommen til min blog om mig og mine oplevelser i Ghana :-)
Da der både er venner og familie og studie-relaterede forbindelser der vil følge denne blog, har jeg valgt at dele den lidt op, så den forhåbentligt bliver mere overskuelig.
I "praktiske informationer til kommende udlandspraktikanter" vil jer der er interesserede kunne finde oplysninger ting som man skal have styr på i forbindelse med et praktikophold i Ghana. Der vil blive fyldt på efterhånden som jeg får erfaringer, jeg tænker andre vil kunne drage nytte af.
"Obligatoriske elementer i rejsebloggen" vil omhandle faglige elementer.
I "blogarkiv", vil man finde blogindlæg, som både kan være interessant for studerende og venner og familie. Det seneste blogindlæg vil altid ligge først her på startsiden (under overskrift og denne tekst naturligvis) ;-)
Håber det er til at finde ud af og at I i vil finde min blog interessant :-)
Hilsen Trine

Praktiske informationer til kommende udlandspraktikanter

Når man overvejer udlandspraktik - i hvert fald et sted som Ghana - skal man være forberedt på at der er rigtig meget praktisk man skal have styr på inden afrejse. Jeg vil her forsøge at liste nogle af de ting, som man skal sørge for at have i orden inde man tager afsted, samt henvise til nogle gode hjemmesider jeg selv er støt på.

Vaccinationer:
Når man skal rejse langt væk, skal man ofte have en masse vaccinationer og det kan være enormt forvirrende at finde ud af præcist hvad og hvornår man skal have det. DLVS (Danske Lægers Vaccinations-Service) udfører rejsevaccinationer og har klinikker over hele landet. De giver 10% rabat til studerende og er man medlem af sygeforsikringen "danmark", gruppe 5, kan man kopiere sin faktura og indsende til dem, så får man 50% oveni. Er man ikke medlem af "danmark" er det helt sikkert værd at overveje, da mange af vaccinationerne er rimeligt dyre og de penge man betaler for medlemsskabet hurtigt er tjent ind igen.  "danmark" giver desuden 25% på malariapiller.
På nogle af rejseklinnikerne, bl.a. den jeg brugte på Hersegade i Roskilde, er det forskelligt hvilken sygeplejerske der er der fra gang til gang og de kan godt være rigtigt forvirrede og dårlige til at informere. De glemte f.eks. at informere mig om at den ene vacciantion (tuberkulose) er 6 uger om at virke og jeg derfor skulle have haft minimum 6 uger før afrejse. Derfor er det en rigtigt god idé selv at ligge en plan for hvilke vaccinationer man vil have hvornår og bede sygeplejerskerne holde sig til den, så vidt muligt.
På www.sikkerrejse.dk kan man finde en liste over klinikker og man kan også nemt finde ud hvilke vaccinationer man skal have og hvor mange, samt hvad de koster.
Her er en lister over de vacciantioner man skal have for at komme til Ghana i 6 mdr.:


Antal Stk. pris I alt
Stivkrampe - Difteri 1 195,- 195,-
Gul feber 1 300,- 300,-
Hepatitis A+B 3 650,- 1950,-
Rabies 3 725,- 2175,-
Meningitis AC 1 690,- 690,-
Tuberkulose 1 250,- 250,-
Tyfus 1 325,- 325,-
11 5885,-

Desuden kræves en konsultationsgebyr på 130,- pr besøg.
Vær opmærksom på at man i de fleste tilfælde kan få Tuberkulose vaccinen gratis på sygehuset. Det kræver blot en henvisning fra egen læge :-)

Visum
Når I skal søge om visum til Ghana, skal I ind til den ghanesiske ambassade. 

Ghana Embassy
Egebjerg Allé 13
2900 Hellerup
Tel: 39628222

Første gang I skal derind skal I medbringe følgende:
4 stk.udfyldte ansøgningsskemaer. Dem burde I kunne finde på ambassadens hjemmeside www.ghanaembassy.dk
4 pasfotos
1 eksemplar af jeres uddannelses aftale (sørg for at give dem en kopi, i tilfælde af at de vil beholde den)
Jeres pas (dette beholder de til I kommer og henter jeres visum)
Det koster 500,- for visum til en måned og så tager det ca. 2 uger før det er klart. I skal selv ind på ambassaden og hente det igen. Er I i tidsnød, kan visummet blive klar til afhentning efter 2 dages tid, men det koster 400 kr. oveni -altså 900 kr i alt.  
HUSK FOR GUDS SKYLD DET HELE. Ellers bliver I sendt hjem igen uden at have fået noget som helst ud af det.
Når I skal købe visum, så nøjes med at købe for en måned ad gangen, uanset hvor gode tilbud I får og hvor praktisk det kan virke at købe til fx 6 mdr. med det samme - risikoen for at I bliver snydt er ret stor.


Tøj:
Her i Ghana vasker man tøjet i hånden -også selvom man er hvid. Det er ret svært at få tøjet rent på denne måde og det bliver ikke lettere af at ens tøj meget hurtigt, bliver meget beskidt, på grund af bl.a. sved, støv og traffikos.
Derfor vil jeg absolut anbefale at tage tøj med man er klar til at smide ud når man skal hjem igen. Gå evt i en genbrugsbutik eller vent til du kommer herned -her er MASSER af markeder og boder med en masse billigt brugt tøj. Man kan dog godt tage en smule pænt tøj med, til hvis man skal i byen, ud at spise eller andet. 
I forhold til hvordan man bør klæde sig: De er meget fri her i Accra og man kan sagtens både have bare arme, vise knæ og en smule kavalergang, men på mange arbejdspladser er der et krav om lidt mere tækkelig påklædning, så sørg for at have tøj der både kan dække knæ og skuldre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar